Sign In

Министар Ћорић на састанку са амбасадорком Француске у БиХ Кристин Тудик: Интерес француских компанија за улагање у Српску

Објављено:

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић састао се данас са амбасадорком Републике Француске у БиХ Кристин Тудик и савјетницом за економију француске амбасадорке у БиХ Флоренс Имберт.

На састанку је разговарано о инфраструктурним пројектима из области саобраћаја и комуникација, унапређењу економске сарадње Републике Српске и Француске, планираним реформама и пројектима и потенцијалним инвестицијама француских компанија.

Министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић упознао је амбасадорку Француске Кристин Тудик о најважнијим инфраструктурним пројектима које проводи Министарство саобраћаја и веза, досадашњим активностима,  приоритетима и плановима у будућем раду.

Амбасадорка Француске у БиХ Кристин Тудик констатовала је да постоји интерес француских компанија за улагање у Републику Српску у области комуникација и саобраћаја, истичући да је циљ унапређење економских односа и допринос расту страних инвестиција у БиХ.

Саговорници су изразили увјерење да ће сарадња Француске и Републике Српске бити настављена у обостраном интересу и да ће бити  додатно унапријеђена у наредном периоду, посебно у области комуникација и саобраћаја.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.