Sign In

Министар Ћорић посјетио општину Костајница: Влада и министарство морају наћи начин да помогну општини

Објављено:

Министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић посјетио је данас општину Костајница, гдје се састао са начелником Николом Јањетовићем. Министар Ћорић обишао је превозничко предузеће "Рента Трак" и оштећени дио пута према Средњошколском центру Костајница.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је да Влада Српске и министарство морају наћи начин и средства да помогну општини Костајница која је претрпјела велику материјалну штету у земљотресу крајем прошле године.

"На терену у Костајници, коју је задесио земљотрес у децембру, могао сам да видим да су остала бројна оштећења и мораћемо наћи довољно и воље и снаге, али и финансијске подршке да то ријешимо на адекватан начин и омогућимо приступ и Средњошколском центру и објектима грађана. Сигуран сам да ће Влада Српске и ресорно министарство имати довољно разумијевања за ситуацију у којој се налази ова општина ", истакао је Ћорић.

Он је рекао да је свака општина у Републици Српској једнако важна.

"Али у овој неприлици која је задесила ове људе овдје, знајући агилност коју предузима и локална управа на челу са начелником, даћемо све од себе да им олакшамо и обезбиједимо боље услове не само за путну комуникацију већ и за живот", казао је Ћорић.

Он је додао да је разговарао и са представницима превозника који послују у друмском превозу, а који су исказали неке своје проблеме и потребе како би имали конкурентнију ситуацију на тржишту.

Начелник општине Никола Јањетовић захвалио је министру на посјети и истакао да је приоритет санација пута према Средњошколском центру који једини води према овој школи.

"Упознали смо министра о проблемима након земљотреса и проблемима превозника. Министар ће се потрудити и урадити све што буде у његовој моћи да помогне општини Костајница", рекао је Јањетовић.

Марко Марин, власник превозничког предузећа "Рента Трак" рекао је да је са министром разговарано о текућим проблемима у вези са граничним прелазима, набавком нових возила и подстицајима за превознике.

"Министар је рекао да ће покушати да превозници добију неку конкретну информацију и помоћ ресорног министарства", навео је Марин.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.