Sign In

Министар Ћорић са делегацијом кинеске компаније: Велики интерес за реконструкцију и модернизацију пруга у Републици Српској

Објављено:

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић, заједно са руководством „Жељезница Републике Српске“, разговарао је данас у Бањој Луци са делегацијом кинеске државне пројектантске компаније „ЦРДЦ“ (China Railway Design Corporation), Огранка у Србији, предвођеном заступником Огранка „ЦРДЦ“ у Србији Генг Сином (Geng Xin).

На састанку је разговарано о могућности успостављања међусобне сарадње, стратешким плановима Републике Српске из области друмског и жељезничког саобраћаја, пројектима „Жељезница Републике Српске“, реконструкцији и модернизацији пруга у Републици Српској, могућности дигитализације „Жељезница Републике Српске“, потенцијалним рјешењима и моделима финансирања.

Министар Ћорић упознао је делегацију кинеске компаније са активностима и стратегијама из области жељезничког саобраћаја у Републици Српској, истакавши да се проводе различити пројекти у циљу унапређења области жељезничког саобраћаја.

Министар Ћорић и делегација кинеске компаније размијенили су мишљења и о осталим питањима од важности за Републику Српску у сектору саобраћаја, аутопутева и путева. 

Министар Ћорић захвалио је делегацији кинеске компаније „ЦРДЦ“ на посјети и изразио увјерење да ће успјешна сарадња бити настављена у наредном периоду.

„ЦРДЦ“ (China Railway Design Corporation) је пројектантско предузеће и свјетски позната групација под управом Кинеских жељезница (“China Railway”), сврстана међу првих стотину пројектантских кућа у Кини. Према укупној снази, “ЦРДЦ“ се налази на врху листе најбољих кинеских предузећа из области геотехничких истраживања и пројектовања, и спада у високо-технолошка предузећа препозната од стране кинеске државе.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.