Sign In

Организована вакцинација за 120 радника превозничких предузећа

Објављено:

​У бањалучком предузећу "Аутопревоз" данас је организована вакцинација против вируса корона за 120 радника превозничких предузећа која имају сједиште у Бањалуци.

Вакцинацији је присуствовао министар саобраћајa и веза Републике Српске Недељко Ћорић, који је захвалио организатору данашње вакцинације - Унији удружења послодаваца Републике Српске и истакао да се на овај начин показује зрелост и озбиљност у процесу имунизације становништва Српске, као и возача у превозу путника и робе у Српској и међународном превозу.

"Ми смо као институција Републике Српске у складу са својим капацитетима, без ичије помоћи, нашли могућности да вакцинишемо наше становништво и да одговоримо захтјевима епидемије вируса корона. Очекујући и четврти талас, данас смо овдје окупљени око наше идеје да вакцинишемо превознике и смањимо могућност преноса вируса и заразе на путнике у домаћем и међународном превозу", рекао је Ћорић.

Он је рекао да је Република Српска изналазила могућности у току епидемије и помагала овај вид превоза значајним финансијским средствима.

"Платили смо доприносе свима који су испуњавали услове од марта претходне године до априла ове године у укупном износу од 7,5 милиона КМ", рекао је Ћорић новинарима.

Ћорић је позвао све одговорне грађане и захвалио свима који препознају одговорност и обавезу да имунизацијом и вакцинацијом створе предуслове да се смањи ширење вируса корона и да се одговори свим предстојећим изазовима.

Потпредсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Дејан Мијић рекао је да је Унија данас организовала процес вакцинације кинеском "синофарм" вакцином за 120 радника.

"То су углавном радници који возе градске и приградске линије. Жеља нам је да будемо спремни за почетак нове школске године, да возачи немају опасност од заразе, а ни преноса заразе на путнике", рекао је Мијић, који је и директор саобраћајног привредног друштва "Аутопревоз".

Он је рекао да је ово трећи пут како се организује вакцинација радника, додавши да је први пут организован превоз за Србију гдје су се могли вакцинисати сви који су хтјели, након тога је организована вакцинација у компанији "Мања" за све раднике који раде у саобраћајним предузећима и ово је сад трећи пут.

Мијић је рекао да одзив задовољавајући и да је свијест радника на високом нивоу.

"Данас се вакцинишу радници свих превозничких предузећа у Бањалуци који су имали интерес, `Аутопревоз`, `Необас`, `Павловић турс`, `Рале турс`, `Бочац турс` и сви други који саобраћају на територији града Бањалука. Има и предузећа из Котор Вароша и ближих мјеста", рекао је Мијић.

Он је позвао путнике којих, како је рекао, још нема у оноликом броју као прије епидемије у возилима за превоз путника, да поново користе овај вид превоза јер су возила сигурна, уз кориштење свих препоручених мјера.

"Гдје год су се користиле мјере нисмо забиљежили ниједан трансфер болести на друге здраве путнике", рекао је Мијић.

Директор предузећа "Необас" из Бањалуке Немања Буха поздравио је организовану вакцинацију, истичући да се један број радника овог предузећа већ вакцинисао у Србији, те да је одзив радника висок.

"Данашњом акцијом ће око 95 одсто запосленик у `Необасу` бити вакцинисано. Поздрављам ову акцију. С обзиром на то да се `Необас` бави искључиво међународним саобраћајем, питање је дана када ће земље ЕУ пооштрити критеријуме и увести обавезно вакцинисање за улазак", рекао је Буха.

Директор предузећа "Павловић турс" Раденко Павловић истакао је значај вакцине за раднике који су у свакодневном сусрету са грађанима да би заштитили себе и друге.

Он је рекао да је око 30 одсто радника овог предузећа већ вакцинисано, те да би ускоро тај број са доласком вакцина бити и већи.

Павловић је позвао све грађане који нису вакцинисани да то ураде, јер тиме штите себе, али и друге.


Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.