Sign In

Свечано дочекан први лет компаније "Виз ер" на линији Дортмунд-Бањалука

Објављено:

​На међународном аеродрому Бањалука данас је воденим топовима свечано дочекан први лет компаније "Виз ер" на линији Дортмунд-Бањалука. Прве путнике дочекали су министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић и директор “Аеродрома Републике Српске” Милан Рачић.

Директор Аеродрома Милан Рачић оцијенио је да је данашњи свечани први лет нови почетак рада овог аеродрома.

“Вјерујем да ће сарадња са компанијом ‘Виз ер” бити изузетно успјешна. Желимо да направимо нову револуцију у авио-индустрији”, рекао је Рачић. У наредном периоду, како каже, очекује маркетиншку кампању институција РС на промоцији туризма.

Очекује увођење још дестинација, укључујући Блиски Исток.

Министар собраћаја РС Недељко Ћорић оцијенио је да аеродром у Бањалуци може значајно да унаприједи ваздушни саобраћај у БиХ.

“Искрено се надам да ћемо имати још оваквих дешавања ускоро”, рекао је Ћорић.

Авион на линија Дортмунд-Бањалука саобраћаће два пута седмично.

Очекује се да ће нове линије стимулисати сектор ваздухопловства и угоститељства у регијама, док ће путници из БиХ истовремено путовати по најнижим цијенама до Холандије, Француске, Шведске и Њемачке – поручили су из компаније “Виз ер”.

Првом промотивном лету присуствовали су и почасни конзул Мађарске у Бањој Луци Славен Грбић, економски савјетник амбасадора Мађарске у БиХ Душко Карагић, начелник општине Лакташи Мирослав Бојић, шеф кабинета министра саобраћаја и веза Душан Милошевић. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.