Sign In

Министарство саобраћаја и веза технички предлагач Закључка: Опрема набављена из буџета Јавног предузећа "Путеви Републике Српске"

Објављено:

У циљу истинитог извјештавања, а у вези навода у појединим медијима, Министарство саобраћаја и веза Републике Српске обавјештава јавност да је Министарство саобраћаја и веза Републике Српске било предлагач Закључка о дозначавању финансијских средстава Јавној здравственој установи Болница „Србија" Источно Сарајево, јер су средства за наведену набавку обезбијеђена из буџета Јавног предузећа „Путеви Републике Српске", које је у ресорној надлежности Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.

ЈЗУ Болница „Србија" Источно Сарајево обратила се 10.04.2020. године  Јавном предузећу „Путеви Републике Српске" са молбом за донацију неопходне опреме за оспособљавање и функционисање Одјељења за пулмологију ове болнице. ЈЗУ „Болница" Србија је уз предметну молбу доставила и спецификације потребних уређаја, те предрачуне, односно понуде за њихову набавку.

Јавно предузеће „Путеви Републике Српске" прослиједило је наведену молбу ресорно надлежном министарству, односно Министарству саобраћаја и веза Републике Српске.

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске упутило је наведену молбу, као предлагач, на разматрање Републичком штабу за ванредне ситуације, који је на 35. сједници одржаној 14.05.2020. године донио Закључак о дозначавању финансијских средстава Јавној здравственој установи Болница „Србија" Источно Сарајево, којим се Јавно предузеће „Путеви Републике Српске" задужује да ЈЗУ Болница „Источно Сарајево" дозначи средства  у износу 403.650,00 КМ, намијењених за куповину потребне опреме, односно набавку дигиталног РТГ Апарата Топаз 32 и набавку ултразвучног уређаја са три сонде – HITACHI F37.

Истим Закључком ЈЗУ Болница „Србија" Источно Сарајево задужена је да спроведе поступак набавке ове опреме, док је за надзор над спровођењем овог  Закључка задужено Министарство здравља и социјалне заштите, којем је Болница  „Србија" обавезна доставити извјештај о реализацији овог Закључка.

Још једном напомињемо, Министарство саобраћаја и веза Републике Српске само је технички  предлагач овог закључка, јер се ради о средствима из буџета предузећа које је у ресорној надлежности овог министарства, те је из тих разлога ово министарство иницирало разматрање овог материјала на сједници Републичког штаба за ванредне ситуације.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.