Sign In

Одржан традиционални годишњи састанак са директорима ресорних јавних предузећа

Објављено:

​​Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић разговарао је данас, на традиционалном новогодишњем састанку, са директорима јавних предузећа из ресора овог министарства о пројектима реализованим у претходном периоду.

Истакнут је значај успјешног рада јавних предузећа с циљем остварења планова и пројеката како у области путне инфраструктуре, тако и у области ваздушног саобраћаја.

„У претходном периоду реализовали смо пројекте изградње мреже аутопутева у дужини од 106 километара и започета је изградња првих километара аутопута на Коридору 5ц од Добоја према Вукосављу. Улагањем у изградњу, модернизацију и реконструкцију путева и путних објеката ради се на побољшању квалитета магистралне и регионалне путне мреже Републике Српске. Урађен је велики број кружних раскрсница у општинама и градовима широм Републике Српске, изграђени су мостови у Братунцу, Кулашима, Крепшићу, почела је изградња моста преко Саве у Градишци. На Аеродрому Бањалука расте број путника, у овој години, до краја новембра превезено је 136.484 путника. Процес реструктурирања Жељезница Републике Српске иде предвиђеном динамиком", рекао је министар Трнинић и додао да сви из овог ресора могу бити задовољни годином која је на измаку.

Састанку су присуствовали директори јавних предузећа „Путеви Републике Српске", „Аутопутеви Републике Српске", „Поште Српске", „Аеродроми Републике Српске", Агенције за безбједност саобраћаја, „Дилојт – Бања Лука" и генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.