Sign In

Министар Ђорђе Поповић у посјети Јавном РТВ сервису Републике Српске

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић посјетио је данас Јавни РТВ сервис Републике Српске, гдје је са вршиоцем дужности генералног директора Миланом Трбојевићем разговарао о актуелним питањима у вези функционисањa јавног сервиса.

Разговарано је о функционисању сервиса током пандемије, гдје је Радио-телевизија Републике Српске показала висок степен дисциплине, одговорноси и професионалности, а што доказује и чињеница да није било заражених вирусом COVID у овој ТВ кући.

Истакнута је чињеница да је Радио-телевизија Републике Српске већ од 9. марта емитовала све конференције за медије институција  које су доносиле одлуке и извјештаје у вези са пандемијом, а с циљем правовременог и истинитог информисања грађана, како би се избјегло стварање панике.

Такође, значајна је била брза реакција у реализацији ТВ наставе за ученике основне школе. Укупно су емитована 64 радна дана школског програма или 300 програмских сати школских часова за ученике од првог до деветог разреда.

Током састанка разговарано је о значају наставка процеса дигитализације јавних РТВ сервиса у БиХ, као и унапређења система наплате РТВ таксе с циљем финансијске одрживости Јавног РТВ сервиса Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.