Sign In

Рехабилитован дио регионалног пута Црна Ријека - Бјелајце

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић и вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић озваничили су завршетак радова на рехабилитацији дионице регионалног пута Црна Ријека – Бјелајце код Мркоњић Града.

Ријеч је о дионици пута дужине четири километра, у коју је уложено 6.424.000 КМ.

"Ријеч је о значајној дионици, која ће у љетном периоду представљати краћу, безбједнију и бржу везу са морем, али и квалитетну саобраћајницу у оквиру мреже путева Републике Српске, која ће омогућити удобније и безбједније путовање", изјавио је министар Поповић и додао да је ово наговјештај и даљих радова на овом простору и изразио увјерење да ће у догледно вријеме укупна дужина ове саобраћајнице бити рехабилитована, а можда и реконструисана у појединим сегментима.

Директор Нешић је рекао да је регионални пут Црна Ријека - Бјелајце био у јако лошем стању, да је било доста непрегледних кривина и високих нагиба.

"Пројекат је завршен прије предвиђеног рока и то је показало да се може обезбиједити домаћинско пословање уколико постоји воља. Овим пројектом још једном смо показали да су нам јако важни људи и њихова безбједност у саобраћају", додао је Нешић.

Он је нагласио да "Путеви" настављају да раде истим темпом широм Републике Српске са жељом да путеви буду безбједнији, да људи буду сигурнији и да промет робе и људи у Републици Српској буде знатно бржи и ефикаснији.

Радови су финансирани према одлуци Владе Републике Српске, а у извођењу локалне фирме "Мркоњић путеви".Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.