Sign In

​​​Почела кампања "Нити једна чаша прије вожње"

Објављено:

У Републици Српској данас је почела републичка превентивна кампања под називом "Нити једна чаша прије вожње" чији је циљ побољшање безбједности смањењем броја возача који учествују у саобраћају под дејством алкохола.

Kампању, која ће трајати до 31. јануара, реализоваће Министарство саобраћаја, Министарство унутрашњих послова, Републичка управа за инспекцијске послове, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, те јединице локалне самоуправе.

Помоћник министра саобраћаја и веза Српске Наташа Kостић рекла је да је обавеза Министарства да, прије свега, улаже у путну инфраструктуру и опрему на путевима.

"Сви гријешимо и највећи узрок саобраћајних незгода је грешка човјека", рекла је Kостићева на конференцији за новинаре у Бањалуци на којој је озваничен почетак кампање.

Она је додала да на побољшању стања не треба да раде само републичке институције, већ да сваки појединац треба да уложи много, да крене од себе, да се понаша друштвено прихватљиво и утиче и на друге.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Српске Милија Радовић рекао је да је, према процјени Агенције, лани 20 лица погинуло у саобраћајним несрећама које су повезане са употребом алкохола, док их је 120 тешко повријеђено.

Радовић је најавио да ће, у оквиру кампање, специјализовано возило караван са билбордима проћи најмање 25 градова у Српској, биће емитован радио џингл, а медијски партнер кампање Радио-телевизија Републике Срске ће емитовати одговарајући видео у вези са кампањом.

Генерални секретар Ауто-мото савеза Српске Ранко Бабић рекао је да ће у оквиру кампање бити спроведене и радионице са лицима која возе радне машине и тракторе, а конзумирају алкохол, како би им скренули пажњу на опасности које их вребају.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.