Sign In

У Бијељини озваничен почетак превентивне кампање „Нити једна брза вожња"

Објављено:

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић присуствовао је данас у Бијељини промоцији превентивне "Нити једна брза вожња", која за циљ има повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској смањењем броја возача који возе преко прописане брзине кретања, a самим тим смањење броја саобраћајних незгода чији је узрок непрописна и неприлагођена брзина условима на путу.

Поповић је истакао да је циљ свих укључених субјеката да укажу на штетност брзине и покажу знање и одлучност у мијењању ставова возача, те да превенцијом саобраћајних незгода доведу до смањења броја погинулих на путевима, којих је у прошлој години било 118.

Министар Поповић навео је да Република Српска има тренд смањења броја погинулих лица у саобраћајним незгодама и да тај пад треба задржати у континуитету.

Он је похвалио организацију велике тромјесечне кампање за бољу безбједност саобраћаја и континуиран рад Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске на превенцији незгода.

Кампању „Нити једна брза вожња" спроводе Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Завод за образовање одраслих, Јавно предузеће „Аутопутеви Републике Српске", Ауто-мото савез Републике Српске и Радио Телевизија Републике Српске као медијски партнер, у периоду од 19. јуна до 30. септембра 2020. године превентивну кампању под називом НИТИ 1 БРЗА ВОЖЊА!".

Циљ провођења превентивне кампања НИТИ 1 БРЗА ВОЖЊА!" је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, смањењем број возача који возе непрописном или неприлагођеном брзином. 

На централном тргу у Бијељини током промоције кампање постављени су симулатор превртања возила и симулатор "коса раван".
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.