Sign In

Министри обишли градилиште моста на Сави у Рачи

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић обишао је данас са потпредсједницом Владе Републике Србије и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић, те министром комуникација и транспорта БиХ Војином Митровићем, градилиште моста на Сави код Раче.

“Важно је да се као регион повежемо, јер то значи боље услове живота за наше грађане, да остану да живе у овим крајевима. Србија учествује са 13 милијарди евра у инфраструктурним пројектима који нас повезују са регионом. За овај аутопут и мост издвојили смо 220 милиона евра и вјерујем да ће мост за двије ипо године бити завршен, како извођач обећава”, изјавила је Михајловићева.

Министар Поповић је захвалио потпредсједници Владе Републике Србије на подршци у реализацији овог пројекта и нагласио да радови теку по уговореној динамици.

“О значају моста не треба трошити ријечи, увијек је повезивао Србију, Републику Српску и БиХ. Завршили смо процес експропријације и планске документе, што су неопходни услови за изградњу дионице аутопута са наше стране. Рача више неће бити уско грло нити сметња у добрим односима двије државе”, рекао је Поповић подсјећајући да је изградња моста на ријеци Сави код Раче од изузетног значаја за грађане и привреду Републике Српске, нарочито у свјетлу планиране изградње аутопута Сарајево-Београд-Сарајево.

Министар Митровић је рекао да овај мост и аутопут повезују Србију, Републику Српску и БиХ и значе много за народ Срема и Семберије, али и за двије државе.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.