Sign In

Усвојена Одлука о финансирању, пројектовању и изградњи аутопута Вукосавље-Брчко

Објављено:

​Влада Републике Српске донијела је Одлуку о финансирању, пројектовању и изградњи дионице аутопута Вукосавље - Брчко.

Одлуком се предвиђа да се финансирање, пројектовање и изградња дионице аутопута Вукосавље - Брчко реализује путем такмичарског дијалога у складу са одредбама Закона о јавним набавкама БиХ.

Укупна процијењена вриједност капиталне инвестиције је 600.000.000,00 КМ, а током такмичарског дијалога биће издефинисани сви аспекти финансирања, пројектовања и изградње овог капиталног пројекта.

Стратегијом развоја јавних путева у Републици Српској за период 2016-2025. године, коју је усвојила Народна скупштина Републике Српске, а којом се предвиђа дугорочни развој мреже јавних путева прописано је да је пројекат који ће на територији Републике Српске допринијети побољшању међународног, регионалног и унутрашњег транспорта, између осталог, и пројекат изградње аутопута Вукосавље-Брчко-Бијељина-граница са Републиком Србијом. Акционим планом  изградње аутопутева одређено је да ће се дионица аутопута Вукосавље – Брчко – Бијељина - граница са Републиком Србијом у дужини од око 70 km реализовати кроз изградњу двије дионице аутопута и то дионицу Вукосавље-Модрича-Брчко у дужини од 33 km и дионицу Брчко-Бијељина-граница са Републиком Србијом у дужини од 37 km.

Сврха пројекта аутопута Вукосавље – Брчко, која је предмет данас усвојене одлуке јесте да омогући боље повезивање мреже аутопутева унутар Републике Српске, укључујући и повезивање са Републиком Србијом, затим развој локалних заједница као и развој локалне и регионалне економије, чиме се постиже једнака важност Пројекта како на локалном нивоу тако и на нивоу читаве Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.