Sign In

Поповић: Убрзати проток робе преко границе

Објављено:

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић изјавио је данас након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације да је хитно потребно формирати заједничке тимове за преговоре са сусједним земљама ради убрзања протока робе преко границе и да је Министарство саобраћаја и веза Републике Српске на данашњој сједници предложило закључак којим се то тражи од Савјета министара.

Поповић је додао да је Штаб, на приједлог Министарства, усвојио закључак којим тражи од Управе за индиректно опорезивање БиХ да се обезбиједи рад царине и пратећих инспекција свих 24 часа на граничним прелазима.

Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци навео да је Министарство интервенисало ради измјене закључка о кретању током полицијског часа од 20.00 до 5.00 часова за домаће и стране превознике за вријеме ванредне ситуације.

Поповић је истакао да се заједно са надлежним органима БиХ у континуитету покушава ријешити питање билатералног превоза са Србијом како би се избјегло чекање на граници, те да се покушава наћи рјешење и са Хрватском.

Он је рекао да ресорно министарство има сталне контакте са превозницима у међународном транспорту ствари из Републике Српске, те да је данас одржан састанак са представницима Удружења превозника Републике Српске и Привредне коморе Републике Српске и да се у  континуитету предлажу нова ријешења како би се олакшао проток робе преко граничног прелаза Градишка, Шамац и Рача.

Подсјетио је да је Републички штаб за ванредне ситуације раније, на приједлог Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, усвојио образац потврде о ангажовању возача чиме је јасније дефинисано њихово понашање када је ријеч о изолацији.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.