Sign In

Успостављен информациони систем за превознике

Објављено:

На интернет страници Министарства саобраћаја и веза Републике Српске доступан  је регистар превозника из Републике Српске, који је усклађен са Регулативом (ЕЗ) бр. 1071/2009 Европског парламента и Савјета од 21. октобра 2009. године о успостављању заједничких правила, која се тиче услова за обављање дјелатности друмског превоза, те стављању ван снаге Директиве Савјета 96/26/ЕЗ.

Информационом систему за превознике приступа се преко Портала за друмски превоз доступног на линку: http://81.93.75.28:8880/portal-web/.

На порталу су доступни сљедећи подаци о превозницима: назив превозника, сједиште, облик организовања, шифра претежне дјелатности, број лиценце превозника, датум истека лиценце превозника, тип (врста) лиценце превозника, изводи из лиценце превозника, датум издавања и истека извода из лиценце, подаци о регистрованим возила (регистарска ознака, марка, тип) и слично.

Циљ успостављања Портала за друмски превоз превенствено је повећање транспарентности у раду Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, те испуњавања обавеза Министарства саобраћаја и веза када је у питању објављивање података са којим располаже у области друмског превоза. Портал је превенствено намијењен превозницима и контролним органима, али и свим другим субјектима који траже поуздане и тачне информације у вези лиценцираних превозника у Републици Српској.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.