Sign In

Пoште Српске: Позив на разумијевање и солидарност

Објављено:

Поште Српске замолиле су кориснике за разумијевање и подршку поштанским радницима, посебно према поштоношама и шалтерским радницима.

Из Пошта Српске су саопштили да се, поштујући све мјере донесене Правилником о поступању у кризној ситуацији због појаве вируса корона, поштански саобраћај одвија у отежаним условима при чему је тешко испоштовати утврђене рокове за испоруку пошиљака.

У саопштењу истичу да је обезбијеђена несметана размјена пошиљака у међуентитетском поштанском саобраћају, али да постоје потешкоће у погледу организације превоза у међународном поштанском саобраћају.

Напомињу да на једног поштоношу долази 653 домаћинства, односно да један поштоноша опслужује 1868 становника и апелују на кориснике за разумијевање и подршку радницима Пошта Српске. Управа предузећа и сви запослени улажу максимум напора у што квалитетнију организацију поштанског саобраћаја на подручју Републике Српске како би ви добили своје пошиљке, примили пензије и инвалиднине, платили рачуне и обавили све друге услуге на шалтеру поште и код поштоноше.

Напомена:

Пошиљке које гласе за особе које се налазе под здравственим надзором и у било којој врсти љекарске изолације, због сумње на вирус корона, морају на адресној страни имати видљив натпис „Здравствени надзор". Поштоноше ће примаоцима наведене пошиљке уручивати без директног контакта, односно уручење ће се вршити убацивањем у кућни сандучић. Уколико прималац не посједује кућни сандучић уручење ће се извршити на други погодан начин у зависности од конкретног случаја. Уколико уручење није могуће из било ког разлога, оставља се Извјештај о приспјећу пошиљке. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.