Sign In

Потписан уговор о преносу права својине између Владе Републике Српске и Града Добоја

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић и градоначелник Добоја Борис Јеринић потписали су Уговор о преносу права својине између Владе Републике Српске и Града Добоја.

На основу закљученог уговора у јавним евиденцијама о непокретностима извршиће се уписи промјена носиоца права својине и коришћења на непокретностима, а у вези пројекта изградње два кружна тока. Град Добој се обратио захтјевом за прихватање преноса права својине без накнаде на Републику Српску.

Разлози за  доношење ове Одлуке садржани су у потреби града Добоја да реализује инвестициони пројекат од посебног интереса за Град Добој за изградњу кружних раскрсница на територији Града Добоја, односно да уреди својинске односе на непокретностима које су у обухвату пројекта изградње кружне раскрснице на мјесту укрштања магистралног пута М4 и магистралног пута М17 (Добој-Сарајево) и кружне раскрснице на мјесту укрштања магистралног пута М17 и градске саобраћајнице, улице Стефана Првовенчаног,  у Добоју.

Раније је између ЈП „Путеви Републике Српске“ и Града Добоја потписан споразум о координисаном дјеловању за изградњу кружне раскрснице на укрштању магистралног пута М-17 и Улице Стефана Првовенчаног код бензизнске пумпе „Ина“ у Добоју и кружне раскрснице на укрштању магистралног пута М-4 и магистралног пута М-17 у Добоју, с циљем остваривања несметаног, безбједног и ефикаснијег одвијања саобраћаја.

ЈП Путеви Републике Српске ће финансирати извођење радова и стручно - технички надзор, док се град Добој обавезао да ће финансирати израду техничке документације, ријешити имовинско правне односе и финансирати експропријацију земљишта неопходног за реализацију пројекта.

Планом пословања ЈП Путеви Републике Српске за 2020. годину планирана су средства у износу од 1.045.000 КМ за изградњу кружних раскрсница у Добоју.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.