Sign In

Потписани уговори за суфинансирање пројеката безбједности саобраћаја

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић присуствовао је данас потписивању уговора о суфинансирању 19 пројеката у области безбједности саобраћаја, који ће се проводити у 15 јединица локалне самоуправе, с циљем унапређења безбједности саобраћаја у општинама и градовима у Републици Српској.

Министар Ђорђе Поповић поздравио је опредијељеност општина и градова да аплицирају пројектима за ова средства, чиме показују да им је стало да се унаприједи безбједност саобраћаја у њиховим локалним заједницама.

"Агенција за безбједност саобраћаја је учинила много у претходном периоду да анимира цјелокупну јавност, а посебно најодговорније људе у локалним заједницама како би били дио укупног система безбједности у саобраћају", истакао је министар Поповић.

Вршилац дужности директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Новица Крунић је подјсетио да је Агенција у јуну расписала четврти јавни позив за подршку рјешавању локалних саобраћајних проблема, на који се јавила 31 локална заједница, а 15 их је задовољило услове и критеријуме и то: Власеница, Шипово, Шамац, Пале, Фоча, Нови Град, Лакташи, Станари, Брод, Милићи, Лопаре, Рудо, Дервента, Петровац и Челинац.

Пројекти ће се суфинансирати из средстава која уплаћују друштва за осигурање као дио превентиве за реализацију пројеката унапређења безбједности саобраћаја за 2020. годину у износу од 81.793.23 КМ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.