Sign In

Потписан уговор о преносу права својине на непокретностима

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписали су Уговор о преносу права својине на непокретностима између Републике Српске и Града Бијељина.

Влада Републике Српске на 86. сједници одржаној 03.09.2020. године донијела је одлуку о преносу права посједа на Град Бијељину на  непокретностима означеним као:

-  к.ч. број 742 „Жељезничка станица“ стамбена зграда у површини од 88 m2, двориште у површини од 431 m2,

-  к.ч. број  5164/1 „Живојина Мишића“ пословна зграда у привреди у површини од 344 m2, пословна зграда у привреди у површини од 92 m2 и  жељезница Ј.Ж. (пруга са пратећим објектима)  у површини од 62.909 m2. 

Влада Републике Српске је дала сагласност да се, након поступка излагања на јавни увид  непокретности исте упишу као право својине у корист Града Бијељина. Право својине и посједа на некретнинама преноси се на Град Бијељину без накнаде за потребе изградње приступне саобраћајнице  која би повезивала обилазницу  око Бијељине (сјеверни крак) и локацију  на којој ће се градити нова аутобуска станица.

Урбанистичким  планом Града Бијељина, планирано је да се аутобуска станица као друмски терминал за међуградски и локални  јавни превоз дислоцира  из централне зоне  Града  на локацију постојеће жељезничке станице у Улици Живојина Мишића, а да се жељезничка станица  изгради на локацији  Индустријске зоне 4.  Просторним планом Републике Српске планирана је изградња пруге Бијељина-Брчко-Шамац, која на подручју Бијељине пролази новим коридором са новом пролазном станицом Бијељина у зони изграђеног обилазног пута-градске обилазнице.

Новопројектована пруга обилази Град сјеверним ободом урбаног подручја и укључује се у постојећу жељезничку пругу Бијељина-Шид.  Постојећу жељезничку пругу,  Град Бијељина намјерава преименовати за друмски саобраћај.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.