Sign In

Ради се на рјешавању транспортних коридора

Објављено:

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске је, у циљу предузимања потребних мјера за спречавање ширења вируса корона, успоставило сталну комуникацију са свим надлежним органима на свим нивоима власти и привредним коморама у БиХ.

Такође, остварује се стална комуникација са превозницима у циљу размјене информација о начинима одвијања саобраћаја и поштовању и реализацији предузетих мјера прописаних од стране Републичког штаба за ванредне ситуације.

У комуникацији са Министарством комуникација и транспорта БиХ и надлежним органима у другим земљама, Министарство саобраћаја и веза Републике Српске ради на рјешавању питања дефинисања транспортних коридора са Србијом, Хрватском и Словенијом, јер се у овим земљама превоз терета одвија путем конвоја.

Због епидемиолошке ситуације у региону и појачаних контрола на граничним прелазима, повећане су гужве на прелазима и дугe колоне теретних возила, те апелујемо на све да буду стрпљиви у тренутним условима ванредне ситуације и да се придржавају упута службеника граничних служби.

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске подсјећа превознике из Републике Српске да је Републички штаб за ванредне ситуације донио Закључак којим се послодавцима са сједиштем у Републици Српској налаже да издају потврду о ангажовању возача у међународном превозу ствари у току ванредне ситуације, како би се олакшало праћење рада возача у међународном превозу ствари у условима проглашене ванредне ситуације, односно поштовање дефинисане изолације.

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске изражава захвалност свим превозницима и возачима у међународном превозу роба, на великом труду и пожртвовању које свакодневно улажу, ризикујући властито здравље како би привреда и економија Републике Српске несметано функционисале.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.