Sign In

Изградња моста на Сави тече по плану

Објављено:

​Изградња моста преко ријеке Саве у Градишци предатвља један од најзначајнијих инфраструктурних пројеката који заједнички реализују Република Српска, БиХ и Хрватска.

Екипа Независних новина обишла је градилиште у Чатрњи и увјерила се да радови на изградњи моста на ријеци Сави код Градишке теку предвиђеном динамиком, те да би у јуну требало да почне монтажа челичне конструкције.

Тренутно на градилишту у Чатрњи око 20 радника и исто толико машина углавном ради на ископима, земљаним радовима и продужењу радног платоа, односно насипању ријеке Саве како би се створили услови за постављање стубова на којима ће стајати мост. Такође, неколико радника ускоро ће завршити пропуст на стационажи, који у принципу служи за одводњу и који ће постојећи канал спојити са осталим каналима на овом подручју.

"Припрема се и изградња подвожњака како би насип остао проходан. Конструкција самог моста ће ићи неких шест до седам метара изнад насипа", рекао је инжењер Томислав Миљевић, додајући да радови засад иду по плану и да ће на градилишту кад буде боље вријеме бити и до 50 радника. Наглашава да ће, ако се овако настави, радови бити завршени како је планирано, у року од двије и по године, те да је најзахтјевнији посао израда и монтажа челичне конструкције. (Фото: Велибор Трипић)

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.