Sign In

Измјена режима пловидбе на Сави

Објављено:

Обавјештавају се заповједници бродова, бродарска предузећа и остали учесници у пловидби, да је предузеће “TASYAPI” из Турске, огранак из Београда, почело са радовима на изградњи прве фазе моста на ријеци Сави, на стационажи ркм 183+250 (изградња стубова моста С14 и С15).

Елаборатом привременог обиљежавања пловног пута и организације пловидбе на ријеци Сави у зони градилишта моста код Сремске Раче, на дијелу трасе аутопута Кузмин – Сремска Рача, предвиђено је привремено обиљежавање пловног пута и организација пловидбе у зони градилишта, у периоду од 11.07. до 30.09.2020. године.

У зони стуба моста С14, уз лијеву обалу ријеке Саве, биће постављена баржа, низводно од стуба, ван пловног пута. У зони стуба моста С15, уз десну обалу ријеке Саве, биће постављена баржа са унутрашње стране стуба (ка пловном путу), која неће представљати сметњу за пловидбу.

За вријеме обављања радова биће омогућена једносмјерна пловидба бродова и састава, а предност при проласку кроз сектор извођења радова ће имати пловила која плове низводно.

За бродске саставе дозвољена је пловидба са једним потискиваним – тегљеним објектом.

Забрањује се ноћна пловидба и пловидба у условима смањене видљивости.

Сваки пролазак кроз наведени сектор правовремено најавити на VHF 16. каналу.

Упозоравају се учесници у пловидби да кроз наведену дионицу плове смањеном брзином и са повећаним опрезом, те да облик и газ састава прилагоде условима у пловном путу.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.