Sign In

Министри Поповић и Михајловић о изградњи аеродрома у Требињу

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић разговарао је данас у Београду са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић о изградњи аеродрома у Требињу.

„О значају аеродрома, грандиозности пројекта и великим амбицијама да се аеродром заврши до краја наредне године непотребно је трошити ријечи. Надам се да ћемо заједничким снагама урадити све неопходно да пројекат буде завршен у договореном року и да аеродром заживи у пуном капацитету. Овим ћемо дистанцу између Београда и Требиња лакше премостити, јер градимо ваздушни мост Срба са ове и оне стране Дрине“, рекао је министар Поповић и захвалио предсједнику Републике Србије Александру Вучићу на свесрдној помоћи и подршци Републици Српској.

Министар Поповић захвалио је потпредсједници Владе и министрисци Михајловић на данашњем плодотворном састанку.

„Ми смо један народ, а нас двоје министара данас смо разговарали како о овом пројекту, тако и о другим важним пројектима који повезују српски народ. Ријеч је о аутопуту Сремска Рача - Kузмин, одлуци Србије да помогне изградњу брзе саобраћајнице од Раче до Бијељине, скором отварању моста Љубовија-Братунац, као и о 11 мостова које заједно радимо. Све нам то омогућава да повежемо наш народ и да те везе буду још чвршће и јаче. Изградњом аеродрома Требиње омогућићемо да се од Београда до Требиња стиже за максимум 40 минута, као и да се Требиње повеже не само са регионом, већ и остатком Европе и свијета“, изјавила је министар Михајловић и додала да је договорено да се до петка прецизно дефинише локација писте и да се формирају мали оперативни тимови који ће паралелно радити све неопходно како бисмо у децембру следеће године грађанима могли да понудимо летове до и од Требиња.

Након билатералног састанка два министра одржан је и састанак Радне групе за координацију, контролу и праћење активности изградње аеродрома Требиње.

Састанку су присуствовали и помоћник министара за просторно планирање и урбанизам Драган Јевтић, помоћник министра  саобраћаја и веза Весна Вожни и градоначелник Требиња Мирко Ћурић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.