Sign In

Разматрано стање у области телекомуникација

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић разговарао је данас са генералним директором компаније М:ТЕЛ Марком Лопичићем о актуелним темама у области телекомуникација и од интереса за компанију М:ТЕЛ.

Министарство саобраћаја и веза и компанија М:ТЕЛ вишедеценијски су добри партнери када је у питању сарадња у области телекомуникација.

На састанку који је уприличен поводом размјене актуелних инфомација, разматрано је, између осталог, и тренутно стање у области телекомуникација, али и привреде уопште, а које је проузроковано пандемијом вируса корона.  

Разговарано је о актуелним питањима која се тичу пословања телеком оператера, а која ће бити постављена пред Савјет министара БиХ, попут анализе тржишта у смислу смањења накнаде за коришћење радиофреквентог спектра. Овај потез би ублажио финансијска оптерећења оператера у условима пада прихода због новонастале ситуације  узроковане пандемијом, која је оставила негативан печат на комплетну привреду, те на финансијски систем како у свијету тако и код нас.

Такође, разговарано је и о важним питањима која се тичу Стратегије развоја широкопојасног приступа у Републици Српској и БиХ, а која има за циљ да убрза развој информационо комуникационих технологија, те широкопојасне инфраструктуре и приступа интернету великих брзина. 

Генерални директор компаније М:ТЕЛ Марко Лопичић је овом приликом информисао министра Ђорђа Поповића о иницијативи која ће бити упућена Министарству саобраћаја и веза, а у вези са висином таксе за полагање телекомуникационе инфраструктуре у путном појасу.

На састанку је истакнут значај добре сарадње Министарства саобраћаја и веза и компанија попут М:ТЕЛ-а, јер је досадашња сарадња изњедрила мноштво одличних резултата и реализованих пројеката забиљежених у области телекомуникација у протеклом периоду.   Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.