Sign In

Унапређење сарадње на инфраструктурним пројектима

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић разговарао је са генералним конзулом Турске у Бања Луци Огузом Киличем о унапређењу сарадње у областима саобраћаја, економије, здравства, туризма и културе и инфраструктурним пројектима у Републици Српској.

Министар Поповић изразио је подршку и пожелио успјех  дипломатском раду Генералног конзулата Турске, који је недавно почео са радом, те истакао да је Република Српска отворена за стране инвестиције и заинтересована за веће учешће турских компанија у реализацији инфраструктурних пројеката.

Генерални конзул Турске у Бања Луци Огуз Килич истакао је да је Република Турска заинтересована да улаже у Републику Српску у области изградње аутопутева. Поповић је истакао значај изградње аутопута Београд-Сарајево за регионално повезивање и подстицај привредном развоју.

„Отварање Генералног конзулата Турске у Бања Луци важан је корак ка унапређењу заједничке сарадње и реализацији заједничких инфраструктурних пројеката, који су од обостраног интереса. Министарство саобраћаја и веза и Влада Републике Српске већ дужи низ година одржава успјешну сарадњу са представницима Турске у БиХ. Надам се да ћемо на трагу примјера добре праксе и у циљу оснаживања партнерских односа наставити успјешну сарадњу”, оцијењено је на састанку министра саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђа Поповића и генералног конзула Турске у Бања Луци Огуза Килича.

Килич је оцијенио да је досадашња сарадња са институцијама Републике Српске била успјешна, те изразио увјерење да ће сарадња бити још успјешнија у наредном периоду.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.