Sign In

Министри Поповић и Ласић о функционисању БХЖЈК

Објављено:

Министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић разговарао је данас са министром саобраћаја и комуникација Федерације БиХ Денисом Ласићем. Разговарано је о функционисању Жељезничке јавне корпорације БиХ (БХЖЈК) и актуелним питањима из надлежности министарства саобраћаја и веза оба ентитета.

На састанку су дефинисана многа питања која се тичу ове корпорације, прије свега у погледу финансијског планирања, извјештавања и активности које траба да буду спроведене.

"Размотрили смо сва актуална питања која се тичу финкционисања међуентитетског саобраћаја и евентуалне проблеме, којих нема превише", рекао је Поповић.

Ласић је рекао да је Жељезничка корпорација настала послије потписивања Дејтонског мировног споразума и да је у почетку можда служила сврси, али да се у посљедње вријеме не види неко њено посебно дјеловање.

"У Корпорацији је запослено тридесетак људи са изузетно високим просјечним примањима, а не видимо послове и пројекте који они обављају", навео је Ласић и додао да "они требају да испуне одређене обавезе или би једноставно могли бити угашени".Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.