Sign In

Интензивне активности на изградњи обилазнице око Братунца

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић разговарао је са начелником општине Братунац Недељком Млађеновићем и представницима предузећа „Путеви Републике Српске“ о предстојећим активностима везаним за изградњу обилазнице и њеном прикључивању на прилаз према граничном прелазу на новоизграђеном мосту „Братољуб“.

Раније је између начелника Млађеновића и директора ЈП „Путеви РС“ Ненада Нешића потписан Меморандум о активностима за припрему изградње обиолазнице, те се интензивно воде активности на припреми пројектне документације за изградњу обилазнице око  Братунца.

Циљ је да се створе предуслови да се са изградњом граничног прелаза изгради и обилазница и да се растерети саобраћај кроз градску зону и повећа безбједнос учесника.

Изградња обилазнице је важна и за регију, јер ће се омогућити бржи и безбједнији прелаз преко граничног прелаза, као и за будућу индустријску зону која ће се градити поред граничног терминала и за коју постоји велико интересовање привредника.

Министар Трнинић је изразио очекивање да се након формирања Савјета министара БиХ очекује почетак изградње заједничког граничног прелаза између БиХ и Србије.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.