Sign In

Одржана друга сједница Савјета за имплементацију стратегије развоја локалне самоуправе у Републици Српској 2017-2021.године

Објављено:

У Министарству управе и локалне самоуправе, данас (13.12.2019.) је одржана друга сједница Савјета за имплементацију Стратегије развоја локалне самоуправе у Републици Српској 2017-2021.године.
 
Наведеном Стратегијом предвиђено је да Министарство подноси Влади Републике Српске годишњи извјештај о реализацији Стратегије и Акциони план са приједлогом мјера и активности за реализацију стратешких и оперативних циљева и носиоцима за  реализацију сваке предложене активности.
 
Разматран је Извјештај о реализацији Акционог плана Стратегије развоја локалне самоуправе у Републици Српској за 2018/2019. годину. У циљу израде наведеног Извјештаја, Министарство управе и локалне самоуправе прикупило је од министарстава, републичких органа управе и других релевантних организација податке о реализованим активностима из Акционог плана реализације наведене Стратегије. На основу њих је констатовано да је имплементација на задовољавајућем нивоу те да је у извјештајном периоду реализовано око 70 % Акционог плана.
 
Закључено је такође да се у циљу  боље имплементације стратешких и оперативних циљева, у сарадњи са Савезом општина и градова Републике Српске организују периодични састанци Савјета са начелницима општина и градова. Први такав састанак биће одржан најкасније до 31.03.2020.године.
 
На сједници је разматран и Нацрт Акционог плана реализације Стратегије развоја локалне самоуправе у Републици Српској за 2020/21. годину.
 
Након Савјета, предметни Извјештај и План реализације за 2020/21 годину, разматраће Влада Републике Српске.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.