Sign In

Бијељина - Јујић, Мићић: Локална заједница која може послужити као примјер

Објављено:

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић, посјетила је јуче (13.10.2020.) Бијељину. Са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем разговарала је о примјени Закона о локалној самоуправи, о искуствима градске власти у примјени Закона и, евентуално, идејама за поправљање одређених ставки.

Министарка Јујић је изјавила да је на састанку, такође, било ријечи и о примјени Посебног колективног уговора, за који је рекла да се у овој јединици локалне самоуправе примјењује на најбољи могући начин. 

Она је додала да је више него добро што, када је ријеч о упису у Централну базу првог примјерка матичних књига, стопа верификације у овој јединици локалне самоуправе износи 99 одсто. 

Такође је  је навела да је на састанку било ријечи и о тренутној епидемиолошкој ситуацији и поново упутила молбу свим начелницма и градоначелницима, као и грађанима да се придржавају мјера Института за јавно здравство, као и закључака Републичког кризног штаба за ванредне ситуације. 

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да Бијељина може послужити као примјер када је ријеч о примјени Закона о локалној самоуправи. 

"Прије неколико година вршене су његове измјене, што је значајно допринијело ефикасности рада Скупштине и уопште функционисању рада локалне самоуправе", рекао је Мићић и додао да је Бијељина стабилна локална заједница која никада није била блокирана. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.