Sign In

„Дани зиме на Козари“-Решић: Манифестација важна за све локалне заједнице које гравитирају Козари

Објављено:

​​​​​Привредно-туристичка манифестација "Дани зиме на Козари" окупила је на Мраковици више хиљада љубитеља планине, гастрономије, спорта и рекреације.​

Министар управе и локалне самоуправе Српске Лејла Решић рекла је јуче (02.02.2020.) да је ова манифестација огроман потенцијал и од велике важности за све локалне заједнице које гравитирају Козари, те да је министарство на чијем је челу већ 10 година поносни покровитељ.

"Ово је наш огроман потенцијал и све оно што може помоћи нашим општинама да се промовишу и развијају увијек ћемо настојати да подржимо", навела је Решићева.

Званичном отварању манифестације претходило је полагање вијенаца у меморијалној зони споменика на Мраковици.

Вијенце су положиле Решићева и Гашићева, делегације Народне скупштине Републике Српске и општина Козарска Дубица и Нови Град, те учесника и организатора, као и градоначелник Приједора и начелници општина Оштра Лука Драган Станар и и Лакташа Ранко Карапетровић.

У наставку ће услиједити такмичења у забавним спортским дисциплинама за која су се пријавиле екипе Приједора, Градишке, Козарске Дубице, Новог Града, Српца, Лакташа, Оштре Луке, Костајнице и Брода.

Биће одржано такмичење средњих школа у којем учествују двије школе из Приједора, те по једна из Градишке, Новог Града, Дервенте и Брода.

У категорији извиђача и планинара чорбе припрема 14 екипа из Приједора, Козарске Дубице, Бањалуке, Српца, Бијељине, Петрова, Зенице, Масловара и Брода, док се у припреми ловачког котлића такмичило 11 ловачких удружења из Приједора, Градишке, Новог Града, Костајнице, Бањалуке и Дрвара, те гости из Старе Пазове из Србије.

Организатори манифестације су Град Приједор, туристичке организације Приједор, Козарска Дубица, Нови Град и Градишка, те Национални парк "Козара".

Покровитељ је Град Приједор, а организовање су помогли и Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске, као и пријатељи манифестације. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.