Sign In

ТВ К3 Прњавор-Кнежевић: Законом о инспекцијама Републике Српске ка бољем и квалитетнијем инспекцијском систему

Објављено:

Приједлогом закона о инспекцијама Републике Српске, предиђено је преузимање инспектора рада из јединица локалне самоуправе на републички ниво, дефинисан је потребан број инспектора у јединицма локалне самоуправе. Успостаљена је координација инспекцијског система на свим нивоима кроз планирање рада, ефикасност и експедитивност те електронско повезивање, рекао је, између осталог, синоћ (11.2.2020.) Никола Кнежевић, помоћник министра за ресор управе у Министарству управе и локалне самоуправе Републике Српске, гостујући у емисији „Потез“ К3 Прњавор, у којој је било ријечи о новом Закону о инспекцијама Републике Српске.

„Овим Приједлогом закона је предвиђена и обавезна мјесечна координација Пореске управе, Министарства унутрашњих послова и Инспектората Српске, прецизирање инспекторских звања” рекао је Кнежевић, додајући да је дефинисан и начин поступања инспектора у инспекцијском поступку.

У Приједлогу закона о инспекцији, рекао је Кнежевић, наведено је да ће у пракси бити формирано Одјељење за унутрашњу контролу и посебан надзор и Одјељење за савјетодавне прегледе, надзор над извођачима и подизвођачима  који нису регистровани  на територији Републике Српске.

„Прецизиран је и начин одузимања робе, начин располагања као и превентивни приступ за новооснована привредна друштва те прецизиране мјере које се изричу субјектима надзора“ изјавио  је Кнежевић и најавио да ће се Приједлог закона о инспекцијама Републике Српске ускоро наћи пред посланицима Републичког парламента.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.