Sign In

Народна скупштина РС : Усвојен Приједлог закона о измјенама закона о локалној самоуправи

Објављено:

 Народни посланици су, данас на сједници Народне скупштине Републике Српске,  по хитном поступку усвојили Приједлог закона о измјенама  закона о локалној самоуправи.

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић је, образлажући измјене овог закона, који се по хитном поступку разматрао у Народној скупштини, рекла да је прописано да се њима продужава рок органима јединице локалне самоуправе ради усклађивања броја запослених у градској, односно општинској управи са одредбама поменутог акта до 31. децембра 2021. године.

– Обављене анкете које су биле упућене свим јединицама локалне самоуправе показале су да 92 одсто њих није ускладило број запослених, док је осам одсто ускладило – рекла је министарка Јујић.

Један од основних разлога за доношење овог закона јесте спречавање наступања посљедица за јединице локалне самоуправе, које би се огледале у отпуштању великог броја запослених и немогућности обезбјеђивања финансијских средстава за отпремнине које би биле потребне у том случају.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.