Sign In

Козарска Дубица – Јујић – Министарство ће подржати рад удружења и фондација које промовишу интересе Српске

Објављено:

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић изјавила је да ће  министарство и даље подржавати рад удружења и фондација које промовишу интересе Републике Српске и јединица локалне самоуправе у свим сферама друштвеног живота.
Јујићева је синоћ у Козарској Дубици присуствовала концерту који су у Дому културе у тој општини приредили чланови мушке и женске пјевачке групе Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Кнешпоље" из Кнежице, заједно са пјевачком групом и оркестром Удружења за очување традиције Приједор. 

Концерт "Запјевајмо заједно" је саставни дио истоименог пројекта "Кнешпоља" подржаног од Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске. 

Она је рекла новинарима да је Министарство управе и локалне самоуправе током 2020. године финансирало 23 пројекта широм Српске у укупном износу од 70.000 КМ. 

"У 70-ак минута програма дубичкој публици представљамо се са 19 нумера различитог жанра и мелоса, од староградских и народних пјесама, шлагера, романси", рекао је директор Удружења за очување традиције Приједор Жељко Шормаз. 

Он је додао да се ради о неспецифичном, колажном програму којем је циљ да створи угодну атмосферу и публици пружи лијепо вече. 

Шормаз је нагласио да је Удружење за очување традиције од оснивања свој рад на неки начин наслонило на друштво из Кнежице, те да су на свим својим коцертима и кад год је то могуће на гостовања позивали пјевачке групе "Кнешпоља". 

"Овим концертом желимо да се опростимо од короне и свих епидемиолошких мјера у нади да се живот полако враћа у нормалу, да се што више дружимо, пјевамо и вријеме проводимо на квалитетан начин", навео је Шормаз. 

Предсједник КУД-а "Кнешпоља" Данијела Режак рекла је да то друштво дуго и успјешно сарађује да Удружењем за очување традиције Приједор, те изразила очекивање да ће у догледно вријеме са наступима почети и фолклорни ансамбл овог друштва. 

Замјеник начелника општине Козарска Дубица Марко Танкосић рекао је да је било задовољство присуствовати концерту КУД-а "Кнешпоље" у Дому културе. 

"Драго ми је што су Министарство и министар Јујић имали слуха за ово друштво и њихов пројекат `Запјевајмо заједно`, чији назив носи и вечерашњи концерт", рекао је Танкосић. 

Он је додао да општина Козарска Дубица увијек даје подршку КУД-у "Кнешпоље" у организацији њихових манифестација и да ће тако бити и даље. 

Директор Центра за информисање и културу Дијана Кондић је рекла да је вечерашњи концерт одржан уз примјену свих епидемиолошких мјера које су на снази. 

"Након дужег времена враћамо се неким старим токовима када су у питању културна дешавања. Епидемиолошке мјере су ублажене, али иако је постојало велико интересовање за овај концерт и даље је ограничен број присутних", рекла је Кондићева. 

Она је додала да ће због тога РТВ Козарска Дубица снимити концерт и емитовати на свом каналу, како би га виђели и чули и они који вечерас нису били у публици. 

На сцени дубичког Дома културе наступио је 21 извођач, 14 пјевача и 7 чланова оркест

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.