Sign In

НС РС- РЕШИЋ: Нема одлуке републичких органа о отварању ноћних клубова

Објављено:

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је данас (22.5.2020.) да нема одлуке републичких органа о отварању ноћних клубова у Српској.

Током скупштинске расправе о потврђивању аката које је донио предсједник Републике Српске за вријеме ванредног стања и доношење одлуке о престанку важења уредби са законском снагом, Решићева је рекла да је одлука Републичког штаба за ванредне ситуације да угоститељски објекти морају сачекати писану инструкцију да би промијенили радно вријеме у било ком смислу. 

"Морају се поштовати и сви досадашњи закључци о окупљању и о обавези ношења заштитних маски", истакла је Решићева. 

Када је ријеч о локалним штабовима који су потенцијално доносили другачије мјере од Републичког штаба за ванредне ситуације, Решићева је напоменула да су сви били дужни да примјењују минимално одлуке Републичког штаба, а могли су бити ригорознији у одређеним стварима. 

"Ако је ту било одређених пропуста, то ће се анализитари када све ово прође, а према нашим сазнањима није их било", рекла је Решићева. 

Посланик ПДП-а Драшко Станивуковић рекао је у Народној скупштини да се у јавности појавила информација да су неки локални штабови донијели одлуку о раду ноћних клубова.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.