Sign In

Решић: Мјеру кућне изолације није поштовало 25 лица

Објављено:

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је  да су комунални инспектори,  јуче (19.3.2020.) до 13.30 часова провјерили 2.888 лица у кућној изолацији и утврдили да њих 25 није поштовало ту мјеру због чега су им изречене прекршајне казне.

На конференцији за новинаре одржаној у Бањалуци након састанка Републичког штаба за ванредне ситуације, Решићева је рекла да санкције могу бити и веће, јер је угрожавање здравља грађана и кривично дјело. 

Она је апеловала да се поштују рјешења о кућној изолацији, јер ће они који треба да буду изоловани бити контролисани и више пута дневно. 

Према њеним ријечима, у Бијељини једна особа која је требало да буде у кућној изолацији није поштовала рјешење, у Бањалуци је 78 провјерених поштовало мјеру, у Добоју је издато 120 рјешења и за једно лице је утврђено да не поштује изолацију. 

Решићева је навела да је у Приједору од 597 рјешења за два лица утврђено да се не придржавају мјере, док су у Требињу три лица лоцирана уз асистенцију припадника МУП-а Српске. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.