Sign In

Министарка Решић: Комунална полиција од данас креће у провјеру људи у изолацији

Објављено:

​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић најавила је да ће данас бити издата наредба да комунална полиција контролише особе којима је одређена кућна изолација, односно да ли су на локацији на којој треба да буду.

Решићева је рекла да ће данас бити издате инструкције свим локалним заједницама шта значи смањење социјалних контаката када су у питању грађани и шалтер сале.

Она је навела да постоје начини да се смањи број одлазака на шалтере, јер је законски дозвољено да се захтјеви подносе електронским путем, као и да се документа могу на тај начин враћати.

Решићева је истакла да се већина локалних заједница организовала на начин како је то од њих тражено, а већина њих ће почети званично од данас да спроводи и додатне мјере.

"Тражимо од локалних заједница да у овом тренутку апсолутно схвате наредбе као приоритет и да одмах крену са провођењем без одлагања", рекла је Решићева на конференцији за новинаре у Бањалуци послије сједнице Штаба за праћење епидемиолошке ситуације у Републици Српској у вези са вирусом корона.

Она је напоменула и да ће сви републички инспектори бити ангажовани на граничним прелазима и у институцијама гдје је то потребно.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.