Sign In

Јединицама локалне самоуправе прослијеђен Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације

Објављено:

На 68. сједници Републичког штаба за ванредне ситуације донесен је Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, да се све постојеће мјере, у циљу спречавања ширења  вируса корона примјењују до 05.03.2021. године. С тим у вези, данас је свим јединицама локалне самоуправе прослијеђен овај Закључак.  
      
У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом у погледу ширења вируса SARS-CoV-2 и обољења узрокованог овим вирусом – COVID 19 у Републици Српској, а узимајући у обзир озбиљност ситуације и важност поштовања прописаних мјера са аспекта јавног здравства и заштите здравља становништва Републике Српске, све јединице локалне самоуправе су дужне обезбиједити континуиран рад комуналне полиције и повећати број комунално-инспекцијских надзора над поштовањем прописаних мјера, а посебно у дијелу који се односи на радно вријеме контролисаних субјеката и поштовања прописаних епидемиолошких мјера.

    Јединице локалне самоуправе дужне су да своје акте усагласе са овим Закључком, а у случају погоршане епидемиолошке ситауције на својој територији донесу рестриктивније мјере у односу на мјере утврђене овим Закључком и о томе обавјесте Републички штаб за ванредне ситуације.  

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.