Sign In

РТРС „Српска данас“-Решићева: Ово је заједничка борба против вируса корона

Објављено:

Министарство управе и локалне самоуправе је кренуло са прикупљањем имена лица која крше мјере кућне изолације и та имена ће бити објављивана на  посебном сајту, рекла је министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, гостујући  јуче (23.3.2020.) у емисији „Српска данас“ Радио телевизије Републике Српске.

"Комунална полиција у цијелој Српској  врши контролу лица у кућној изолацији  и свакодневно Министарству управе и локалне самоуправе  доставља извјештај с тим у вези. У последњих шест дана исконтролисано је укупно 13.789 лица за мјере кућне изолације од чега њих 159 ову мјеру нису испоштовали, рекла је министарка Решић, истичући да је за непоштивање ових мјера предвиђена новачана али и затворска казна.

Она је, између осталог истакла да су локалне заједнице у Српској схватиле озбиљност ситуције и преузеле све неопходне мјере у борби против корона вируса.

„Ово је заједничка борба у којој морамо истрајати. У контаку само и са Савезом општина и градова Републике Српске, нашим сталним партнером,  тако да сва важна питања рјешавамо заједно“ истакла је министарка Решић.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.