Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са представницима Борачке организације Републике Српске и Удружења пензионера Републике Српске

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са  министром рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душком Милуновићем, разговарао је данас, у Бањалуци, са предсједником Борачке организације Републике Српске Миломиром Савчићем, предсједником Скупштине Удружења пензионера Републике Српске Ратком Трифуновићем и вршиоцем дужности предсједника Удружења пензионера Републике Српске Слободаном Брдаром.
 
Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да приоритет Владе и њених институција, и у наредном времену, остаје рад на унапређењу положаја и животног стандарда борачких категорија становништва и пензионера, те истакао да се све буџетске обавезе Републике Српске редовно и на вријеме извршавају.

Предсједник Владе Радован Вишковић истакао је, да је у 2021. години, поваћан износ инвалиднина, те додатно обезбијеђено око 20.000.000,00 КМ, који нису били планирани у буџету, за самозапошљавање и запошљавање, те здравствену заштиту борачких категорија грађана.

На састанку је заједнички указано на потребу убрзања процедура за одобравање једнократне помоћи за борце по расписаном јавном позиву Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, које се спроводе у локалним заједницама у Републици Српској.

Разговарано је и о овогодишњем пројекту бањске рехабилитације који финансијски подржава Влада Републике Српске, као и о другим актуелним питањима у вези са статусом пензионера и борачких категорија грађана.

Саговорници су истакли веома добру сарадњу између институција Републике Српске, Удружења пензионера Републике Српске и Борачке организације Републике Српске, када је ријеч о рјешавању питања пензионерске популације и борачких категорија грађана, те изразили увјерење да ће ова сарадња у наредном периоду бити даље унапређена.

Данашњем састанку присуствовао је и директор Фонда Пензијско-инвалидског осигурања Републике Српске Младен Милић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.