Sign In

Положен камен темељац за здравствено туристички комплекс у Мљечаници

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић, српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и министром здравља и социјалне заштите Аленом Шеранићем, положио је  данас у Међувођу код Козарске Дубице камен темељац за нови објекат полуинтензивне његе бање „Мљечаница“, у оквиру изградње новог здравствено – туристичког комплекса, вриједног 32 милиона КМ. 

Током свечане церемоније, уједно је отворена нова лабораторија Специјалне болнице за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница", те потписани протоколи о сарадњи овог љечилишта и медицинских факултета у Бањој Луци и Крагујевцу.

Предсједник Владе Радован Вишковић, истакао је да је данас да је враћен сјај бањи "Мљечаница" која ће у наредне двије године постати туристички центар.

- Од изузетног значаја је што ће на вратима ЕУ бити оваква бања. Влада Републике Српске је одлучна да настави са развојем нашег друштва, а једна од шанси је и бањски туризам. Република Српска ће радити на ревитализацији бања Српске Топлице, Губер, Вилина Влас, Слатина и Теслић. Ово су велики капацитети који ће омогућити да Република Српска буде препознатљива у свијету по бањском туризму - нагласио је предсједеник Владе.

Према његовим ријечима,  након проширења бањских капацитета, доћи ће и до додатног запошљавања у овим капацитетима.

- Овдје, у Мљечаници, биће ријешени и прилазни путеви, а чињеница је да Република Српска остварује визије, планове и има поглед у будућност - казао је предсједник Владе.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.