Sign In

Предсједник Владе посјетио пољопривредно газдинство у Миљевцу код Невесиња

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, посјетио је данас узорно сеоско домаћинство Лазара Сикимића из Миљевца код Невесиња.

Газдинство Сикимића једно је од бројних произвођача са невесињског краја, који се баве узгојом стоке, те, дијелом и воћарством. Са 77-годишњим Лазаром, домаћином газдинства и његовим сином Драганом, који води породични посао, данас је поразговарао и предсједник Владе, истичући да су Сикимићи примјер сложне и одговорне породице, која се одлучила за живот на селу.

- У овом прелијепом крају, богом даном за сточарство, Сикимићи узгајају музне краве, а млијеко предају локалној мљекари. Драго ми је што сам из разговора са њима сазнао да су задовољни подстицајима, које добијају на име производње млијека и регресираног горива, те се распитао шта би им било потребно да додатно унаприједе производњу. За нас је подједнако важан сваки пољопривредни произвођач, био мали или велики  – сви имају право на једнак приступ подстицајима. Наше стратешко опредјељење је, да подстицајима и други облицима подршке, створимо услове да људи остају на селу и обрађују своја имања – рекао је Вишковић.

Према његовим ријечима, посјетом овом невесињском газдинству желио је подржати и друге узорне домаћине, попут Сикимића, али и дати симболичан подстрек свим оним који су одлучили да остану на родној груди и баве се пољопривредом. 

У газдинству Сикимића, под истим кровом, сложно живе и раде три генерације – домаћин Лазар и његова супруга Душанке, те син Драган, његова супруга и кћерка и син.  

Како прича Драган, старија кћерка студира прехрамбену технологију у Новом Саду, док ће млађи син ускоро уписати студије, такође у Новом Саду.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.