Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са губернатором Санкт Петербурга

Објављено:

​САНКТ ПЕТЕРБУРГ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са губернатором Санкт Петербурга Александром Бегловим.

На састанку је разговарано о досадашњој сарадњи између Републике Српске и Санкт Петербурга, с освртом на претходну годину дана коју је обиљежила борба са пандемијом вируса корона. 

Предсједник Владе Радован Вишковић захвалио се губернатору Беглову на помоћи и подршци коју је пружио Републици Српској у борби са вирусом корона, која се огледа у пруженој медицинској помоћи, односно испоруци средстава медицинске заштите и средстава за дезинфекцију, као и у вези са вакцинацијом јер је Републици Српској испоручена вакцина Спутњик В, као и већини земаља, почетком ове године. 

Предсједник Владе Републике Српске и губернатор Санкт Петербурга потписали су документ „Мапа пута 2021-2023“ којим се уређује сарадња између Републике Српске и Санкт Петербурга у области привреде, економије, науке, културе, здравства, трговине, спорта...

Предсједник Владе Радован Вишковић захвалио је губернатору Беглову и на добрим односима и доброј сарадњи у области здравства, која се огледа у размјени медицинских стручњака, љекара, специјалиста из Универзитетског клиничког центра Републике Српске и Клиничког центра Санкт Петербурга. 

Губернатор Беглов досадашњу сарадњу између Санкт Петербурга и Републике Српске оцијенио је успјешном и добром са намјером да се она настави развијати у свим областима и у наредном периоду.

Губернатор Беглов изразио је задовољство што је велики број грађана у Републици Српској исказао повјерење према вакцини Спутњик В у процесу имунизације против вируса корона.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.