Sign In

Предсједник Владе Републике Српске помогао обнову куће породице Добрњац из Машића код Градишке

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, са донацијом од 10.000 КМ, помоћи ће обнову куће породице Добрњац у Машићима код Градишке, како би се олакшао живот овој породици са двоје тешко обољеле дјеце. 

Овом донацијом, предсједник Владе укључио се у ову, хуманитарну акцију, са циљем да се, уз помоћ локалних волонтера, до краја септембра Добрњцима обнови руинирана кућа и прилагоди за живот њихове болесне дјеце – Сергеја и Кристијана.

Акцију за обнову куће породице Добрњац покренуо је Драгослав Шиник, познати хуманитарац и предсједник локалног удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима. Шиник се захвалио предсједнику Владе што се укључио у акцију, те позива и све друге људе добре воље да помогну Добрњцима.

- Позивом на хуманитарни број 1416, који ће бити активан до краја мјесеца, можете и сами помоћи настојањима да се овој породици што прије обнови њихов породични дом. Са малом донацијом, добри људи могу учинити велику ствар за ову породицу, која је, и поред свега, сачувала оптимизам и вјеру, упркос бројним проблемима са којим се суочавају – истиче Шиник.

Према његовим ријечима, Бранко и Добрила Добрњац, који имају троје дјеце, већ годинама боре се са тешком болести два своја дјечака - Сергеја и Кристијана. Дјечаци већ годинама бораве по болницама, а, кад дођу кући, у Машиће, велики проблем је и сам, отежани улазак у породични дом.

- Кад смо видјели да се Бранко и Добрила муче и самим уласком у кућу, брзо смо се организовали, анимирали бројне добре људе, и направили план да им реконструишемо кућу и прилагодимо их за што погодније функционисање – каже Шиник.   

Према његовим ријечима, уз помоћ локалних грађевинаца, сачињен је пројект обнове и прилагођавања објекта за лакши приступ кући. Радови су кренули још прије неколико дана, уз помоћ бројних добрих људи који су им прискочили у помоћ. Сви мајстори и помоћни радници раде потпуно бесплатно, са циљем да се до краја септембра кућа у потпуности обнови и тако бар, донекле, олакша живот Добрњцима.

јОво је само једна од бројних донација предсједника Владе, након што је, само у посљедњих годину дана, помогао шест хуманитарних акција за изградњу и куповину кућа за породице у стању потребе, те материјално подржао око 270 грађана на основу њихових молби за лијечење и сличне намјене.   
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.