Sign In

Састанак са аустријским привредницима: Представљени инвестициони потенцијали Републике Српске

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањој Луци са Миланом Гајићем, регионалним директором за источну Европу и Балкан аустријске компаније ССБ инфраструктура (SSB infrastructure).

Током састанка, представници аустријске компаније исказали су интересовање за потенцијалне инвестиције у Републици Српској, са посебним освртом на развој пројеката у области саобраћајне инфраструктуре и енергетике.

Предсједник Владе Радован Вишковић представио је расположиве пројекте у овим областима, те указао на бројне погодности које се пружају за инвестиције у Републици Српској, укључујући и расположиве подстицаје за улагање у области производње електричне енергије. 

Он је истакао да је опредјељење Владе Републике Српске да се у непосредном контакту са привредницима, поријеклом са наших простора, представе инвестиционе потенцијале Републике Српске, а који имају предузећа, која раде на тржиштима и воде велике компаније, успоставе контакти и да се промовишу и представе привредни потенцијали Републике с циљем привлачења инвеститора да уложе у Републику Српску.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.