Sign In

Предсједник Владе упутио стамбени контејнер за смјештај социјално угроженог лица у Грахову

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је данас стамбени контејнер у Јаруге код Босанског Грахова како би се обезбиједио привремени смјештај за Перу Соколовића, који је један од ријетких становника овог, у рату разореног села.

На молбу начелника Грахова, Уроша Ђурана, предсједник Владе упутио је стамбени контејнер који ће социјално угроженом Соколовићу осигурати привремени дом над главом и обезбиједити му лакши живот у овом, изолованом селу, удаљеном од Грахова неких 20-так километара. 

- Наша дужност и морална обавеза је да помажемо наш народ, гдје год се он налазио, те поготово да се старамо о оним којима је потребна посебна пажња друштва. Зато нисмо имали дилеме да помогнемо општини Грахово која настоји да помогне овом човјеку, чији је живот све само не лак - рекао је предсједник Владе.  

Начелник Ђуран истиче да ће 39-годишњи Соколовић сада по први пут имати гдје да скраси, након што су га тешке животне околности приморале на живот недостојан човјека.

- Наш Перо је, заједно са оцем и мајком, који су у међувремену преминули, поодавно дошао у Грахово, као избјеглица из Пакраца у Хрватској. Живот су му обиљежиле изузетне тешке, породичне околности, болести и трагедије, а свој кров над главом никад није није ни имао. Зато смо неизмјерено захвални премијеру Вишковићу што нам је, кад смо му испричали са каквим се мукама суочава овај човјек, изишао у сусрет и обезбиједио стамбени контејнер како би живот Соколовића учинили подношљивијим – истиче Ђуран.

Он наводи да велику захвалност дугују и мјештанину Милораду Иветићу који је бесплатно уступио земљиште за смјештај контејнера, али и Цивилној заштити Републике Српске која је, уз превоз контејнера, обезбиједила и једнократну помоћ за Соколовића. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.