Sign In

Предсједник Владе Републике Српске на састанку о припремама за изградњу аеродрома у Требињу

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањој Луци са представницима више институција и јавних предузећа о припремама за изградњу будућег аеродрома у Требињу.

Током састанка, размотрене су активности на идентификовању и припреми неопходних инфраструктурних захвата у оквиру текуће израде Нацрта зонинг плана подручја посебне намјене „Аеродром Требиње“.  

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изразио је задовољство тренутним припремама за изградњу аеродрома у Требиња, истичући да се ради о стратешком пројекту за Републику Српску. Предсједник Владе истакао је да се од свих надлежних институција, јавних предузећа, пројектаната и локалне заједнице, очекује максимално ангажовање како би се припреме за изградњу одвијале у складу са планираном динамиком. 

Према информацијама, које су представници ресорних институција изнијели на састанку, очекује се да ће финални текст нацрта зонинг плана бити завршен током мјесеца октобра, с тим да би цјелокупна документација требала бити израђена у првом кварталу идуће године, након чега би се могло приступити извођењу радова на терену.

Влада Републике Српске на јучерашњој сједници донијела је одлуку о преносу права и одговорности за изградњу и управљање будућим аеродромом на привредно друштво „Аеродром Требиње д.о.о.“.

Поред предсједника Владе, у раду данашњег састанка учестовали су и: представници привредног друштва „Аеродром Требиње д.о.о.“, Министарства саобраћаја и веза, Министарства просторног уређења, грађевинарства и екологије, Института за грађевинарство и екологију, Геодетске управе Републике Српске, Градске управе Требиње, Путева Републике Српске, као и више јавних предузећа и институција, укључених у припрему овог пројекта. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.