Sign In

Од септембра повећање пензија за два одсто

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић најавио је данас да ће од септембра пензије бити увећане за два одсто, односно укупно пет одсто од почетка године.

Послије данашње, изборне скупштине Удружења пензионера у Бањи Врућици код Теслића, предсједник Владе истакао је да се тренутно на мјесечном нивоу за исплату пензија обезбјеђује 100 милиона KМ.

- Ових два одсто који иду од 1. септембра, они ће од нове године ући у редовно усклађивање, што ће номинално бити више од просте математике од 2.000.000 KМ - изјавио је предсједеник Владе, наводећи да су пензије од 2013. године, кроз редовна и ванредна усклађивања, увећане за око 34,5 одсто, те да се, захваљујући трезорском пословању, редовно исплаћују.

Поредећи ове податке са оним у Федерацији БиХ, предсједник Владе је напоменуо да су у истом периоду пензије у ФБиХ увећаане за 15 одсто.

- Поред тога, прије маја је исплаћена једнократна помоћ пензионерској популацији од 18.900.000 KМ, уз бањско лијечење и друге помоћи за потребе ове популације - казао је предсједник Владе.

В.д. предсједника Удружења пензионера Српске Слободан Брдар захвалио је предсједнику Владе  и директору Фонда за пензијско и инвалидско осигурања Српске Ммладену Милићу, а најављено повећање пензија оцијенио као добродошло.

Милић је рекао да је овај фонд сервис за више од 318.000 осигураника, 271.000 корисника права и преко 43.000 уплатилаца доприноса. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.