Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са амбасадорком Француске

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањој Луци са амбасадорком Француске у БиХ Кристин Тудик (Christine Toudic).

Током састанка, предсједник Владе поздравио је најављено отварање канцеларије Француске агенције за развој у БиХ, те изразио очекивање да ће то дати додатни подстицај интензивирању економске сарадње.

Предсједник Владе указао је да постоји значајан простор за унапређење економске сарадње са Француском, те представио бројне погодности које Влада Републике Српске, у оквиру свих стратешких опредјељења, нуди иностраним инвеститорима.

Током састанка, предсједник Владе нагласио је да је економски развој кључни приотитет Владе Републике Српске, те истакао да је, у складу с тим, потребно учинити додатне напоре на јачању међусобних економских веза.  

Амбасадорка Фрацуске Кристин Тудик нагласила је да постоји значајан простор за интензивирање међусобне економске сарадње, наводећи да ће најављено отварање Француске аганције за развој у БиХ дати додатни подстрек тим напорима.  

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.