Sign In

Донација за јавне кухиње и социјално угрожене

Објављено:

​Влада Републике Српске донираће Црвеном крсту Републике Српске 500 тона пшеничног брашна, које ће, путем њихове мреже, бити дистрибуисано социјално угроженим породицама.

У сусрет предстојећим новогодишњим и божићним празницима, брашно ће бити дистрибуисано путем Црвеног крста Републике Српске. Поменуте количине брашна су самљевене у домаћим млиновима од пшенице коју је Влада Републике Српске откупила од домаћих произвођача током овогодишње жетве пшенице.  

У оквиру ових мјера, Влада Републике Српске обезбједила је и пакете са основним животним намирницама за 4.000 породица широм Републике Српске, које ће, поводом предстојећих празника, бити дистрибуисани путем градских и општинских центара за социјални рад. За провођење ове одлуке, задужени су Министарство трговине и туризма и Министарство здравља и социјалне заштите.  

Настављајући праксу подршке јавним кухињама, Влада Републике Српске ће у наредним данима упутити и новчану донацију јавним кухињама из мреже Црвеног крста, али и свих других невладиних организација и удружења који организују рад јавних кухинја.

Овом донацијом, Влада Републике Српске настоји изаћи у сусрет Црвеном крсту и другим организацијама цивилног сектора које обављају изузетно хуман посао, те им помоћи да обезбједе подршку за њихове кориснике у предстојећим празницима.

Проводећи социјално одговорну политику, Влада је, поред редовних социјалних издвајања, у више наврата ове године проводила и појединачне акције са циљем пружања додатне подршке социјално угроженим грађанима. У настојању да олакша њихов положај, јавне кухиње интеревентно су подржане са више од 420.000 КМ, те им је, поред тога, испоручено и 500 тона брашна што је задовољило њихове годишње потребе за хљебом. У оквиру ових мјера, издвојено је и више од 100.000 КМ за набавку пакета са основним животним намирницама за више од 4.200 корисника.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.