Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао почетак нове школске године

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је данас честитку просвјетним радницима, ђацима и њиховим родитељима поводом почетка нове школске, 2021/2021. године. 

Драги ђаци, поштовани родитељи и просвјетни радници, већ другу школску годину почињемо у условима које диктира глобална пандемија корона вируса, али и у нади да ће нова школска година, за разлику од прошле, протећи у најбољем реду и у складу са утврђеним наставно – образовним плановима.

Да би било обезбијеђено нормално одвијање наставног процеса, Влада Републике Српске предузела је бројне активности с циљем да се нова школска година одвија у нормалним околностима. 

Драги ђаци, ваше је само да усвајате нова знања и стичете нова пријатељства, која ће вас пратити кроз цијели живот, а на вас, поштовани родитељи и просвјетни радници, још једном апелујем да се вакцинишете, ако то већ нисте учинили,  и на тај начин дате властити допринос у очувању планираног наставног процеса. Само заједно можемо лакше пребродити ову, ванредну ситуацију. 

И у годинама пред нама, Влада Републике Српске наставиће предано да ради на даљој модернизацији школских објеката и стварању адекватних услова за одвијање наставног процеса, али и, упоредо с тим, на пријеко потребној транформацији образовног система, прилагођеног изазовима модерног времена.

Увелико живимо у свијету који се драматично измијенио у односу на онај од прије прије само пар деценија. На тржишту рада траже се нова, до јуче потпуно непозната занимања, а наша дјеца из школа морају излазити спремни да се суоче са изазовом новог времена.
  
Увјерен сам да ћемо успјешно одговорити и овом изазову, прилагођавањем наставног програма дигиталној ери и даљој модернизацији образовног система. 

Посебно задовољство представља ми и да нашим првачићима пожелим срдачну добродошлицу у школске клупе. 

У име Владе Републике Српске и своје име, свим запосленим у образовном систему, ђацима и њиховим родитељима, желим срећну и успјешну нову школску годину.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.